Basisschool de Zonnewijzer (GROEP 2) – Heerhugowaard

16-11-2022

Start datum

8

Lessen

14:15

Starttijd

90 min

Duur

€91,00

Kosten

Samen met een vriend(in) opgeven? Deel eenvoudig de link!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

LET OP! Dit is groep 2 van de 3 beschikbare groepen op deze school. Alle groepen betreffen andere data. Zit deze groep vol? Bekijk dan de andere groepen via het overzicht.

LOCATIE:

Speelzaal van de Zonnewijzer


Data Workshop:
November 2022 : 16, 23, 30
December 2022: 7, 14
Januari 2023: 11

 

OPNAMES

Januari 2023 : 18, 25

TIJDEN:

Workshop: 14:15 – 15:45

Opnames: 14:15 – 18:15

Veelgestelde vragen

Op onze website kunnen wij ons aanmeldformulier automatisch laten sluiten bij 32 aanmeldingen.
Hierdoor weet u zeker dat uw kind er na (aan)betaling definitief bij zit!

Wij versturen onze e-mails met een geautomatiseerd programma.
Het kan voorkomen dat de e-mails in uw Spam, Reclame (GMAIL) of Overige, Spam (Hotmail) map terrecht komen. 

Deze, maar ook andere, mailproviders verwijderen binnen 30 dagen automatisch uw SPAM en reclame mappen om zo ruimte te maken in uw mailbox. Controleer dus goed uw mappen om te zien of u niet een van onze e-mails mist.

Als u ons e-mailadres toevoegt aan uw vertrouwde contacten zal dit probleem zich hoogstwaarschijnlijk niet meer voordoen.

Tip: Veelal praten ouders en kinderen op het schoolplein over de workshop. Mocht u merken dat diverse ouders al een e-mail hebben ontvangen, maar u nog niet, controleert u dan zeker bovenstaande informatie.

De voorlopige lijst is de aanmeldlijst die ingevuld kan worden. 
Na het volledig invullen van de aanmeldlijst verricht u direct uw (aan)betaling. Hierna is uw kind aangemeld voor Workshop De Ontdekkingsreis!

De reservelijst is de lijst die in sommige gevallen open komt te staan op het moment dat de workshop vol zit. U hoeft dan niet direct de (aan)betaling te verrichten. In de meeste gevallen bieden wij echter direct een plekje in de tweede groep aan zodat u uw kind kunt aanmelden via onze website. Ook in dit geval bent u, na (aan)betaling verzekerd van een plekje in de workshop.

Wij vragen aan de ouders een bijdrage van €91 (inclusief administratie kosten).
Voordat de workshop door kan gaan hebben wij 32 leerlingen nodig.
Het kan voorkomen dat de bijdrage wat hoger uitvalt doordat er te weinig aanmeldingen zijn binnengekomen. 
In dit geval neemt de WDO’er altijd eerst contact met u op om te bespreken of dit akkoord is. 

Bij WDO Movies (entertainment) werkt het op dezelfde manier als bij de aanschaf van een concertkaartje. Het bedrag wordt vooraf voldaan zodat wij de benodigde garanties hebben om een specifiek project te kunnen realiseren. Wij leggen graag uit waarom:

WDO Movies wordt ruim tevoren ingepland. Dit in verband met de vele workshops en filmproducties die wij draaien. Het betreft een ambitieus project waar diverse professionele partijen bij betrokken worden. Zij, maar ook wijzelf hebben de garantie nodig dat een specifieke WDO workshop gerealiseerd kan worden. Deze partijen, waaronder de WDO´er, de filmer en zijn benodigde apparatuur, de editors en de audio post-producer + studio, houden een specifieke periode vrij voor deze film. Daarom betaalt men vooraf met als resultaat dat WDO Movies het benodigde budget heeft om het desbetreffende traject, inclusief de gehele filmproductie, op dit niveau te kunnen realiseren en alle betrokken partijen gegarandeerd kan uitbetalen

Wij bieden u de mogelijkheid om het cursusgeld te betalen op 2 manieren.

1. Betaling in 1 keer a €91,-

2.Betaling in 3 termijnen via automatische incasso.
U vult uw gegevens in en geeft een mandaat af door uw eerste termijn te voldoen a €30,50. De tweede termijn wordt exact een maand later afgeschreven. De derde termijn wordt dan weer exact een maand na de tweede termijn afgeschreven. Let op, wanneer u in termijnen wenst te betalen, worden er administratieve kosten toegevoegd aan het totaalbedrag. 

Helaas is het niet mogelijk om 32 kinderen een hoofdrol te geven in de film.

Zo zal de een iets meer te doen hebben in de film, maar werkt de ander meer mee aan het proces achter de schermen. De verdeling hangt tevens af van de inzet en het commitment vanuit de cursist richting WDO Movies. (Als uw kind geen hoofdrol heeft betekent het zeker niet dat hij/zij zich niet heeft ingezet. Bekijk ook het antwoord op de vraag ‘Waarom staat niet iedereen in het script?’).

Wij zullen er te allen tijde voor zorgen dat iedereen iets leuks te doen heeft in zowel de film als tijdens het maakproces. Het is voor ons echter niet altijd mogelijk iedereen tekst te geven (non verbaal spel is immers even belangrijk als verbaal spel). Ga hier dus ook niet van uit!

Verder zal wel iedere cursist te zien zijn in de film. 

De workshop beslaat altijd 8 aaneengesloten weken (tenzij anders besloten / vakanties), de eerste 6 bijeenkomsten beslaan 90 minuten, de laatste 2 bijeenkomsten beslaan 240 minuten (dit i.v.m de opnames van de film, houd rekening met eventuele uitloop.)

De workshops vinden te allen tijde plaats op school (tenzij anders gecommuniceerd).

Na de laatste draaidag gaan wij direct aan de slag met het monteren van de film.
Wij streven naar 3 a 4 maanden oplevering tijd, echter kan het in uitzonderlijke situaties ook zo zijn dat dit langer duurt.

Wij maken te allen tijde kwaliteitsfilms en gaan hier dus ook serieus mee om in de montage. Ook indien dit WDO extra tijd kost.

De eerste 6 bijeenkomsten zijn alle kinderen, vanzelfsprekend, aanwezig. Tijdens de 7e en 8e bijeenkomst is er sprake van filmopnamen. Om orde, overzicht, rust en vooral de veiligheid voor de spelers te waarborgen, zullen niet alle kinderen bij alle opnamen aanwezig kunnen zijn (indien zij geen aandeel in specifieke scènes hebben, deze worden zo strategisch mogelijk ingepland) en naar huis worden gestuurd. Als wij bijvoorbeeld voor specifieke scènes op Schiphol draaien, gaan wij hier niet naartoe met 32 kinderen. Daarnaast moet men op de filmset veel wachten en raden wij dringend aan een boek, iPad, Mobiele telefoon, het script of huiswerk mee te nemen zodat iedereen zichzelf kan vermaken tijdens de filmopnamen van WDO Movies.

Ieder kind zal (indien aanwezig en een constructieve/betrokken houding) zichtbaar zijn in de WDO Film. Het is bijna nooit zo dat alle kinderen in het script staan. Naast dat dit op deze manier een erg groot en uitgebreid script zou worden, leggen wij graag uit waarom wij op deze manier werken.

WDO Movies werkt volgens een erg ambitieus concept. Wij onderscheiden ons van bijvoorbeeld schoolfilms, schoolmusicals en andere amateur producties. Om dit te kunnen bereiken hanteren wij een eigen, unieke, werkwijze. 

Tijdens het traject zitten niet alle cursisten op hetzelfde niveau van naturel spel aan de hand van een script. Dit is uiteraard helemaal niet erg. Dit betekent echter wel dat voor deze cursisten een andere werkwijze beter zal werken als het aankomt op geloofwaardig spel op de draaidagen zelf. Namelijk spontane improvisatie ter plekke, onder leiding van de regisseur. Op deze manier komen deze cursisten beter uit de verf binnen onze WDO Films en in de meeste gevallen mét tekst. Onthoud dat tekst in de WDO Film nooit een garantie is! U betaalt niet voor een (hoofd)rol en/of tekst in de film, maar voor deelname aan onze workshop, het ontwikkeltraject van uw kind en zodoende onderdeel zijn van onze productie (met een groot of klein aandeel). Dit laatste kaarten wij te allen tijde aan gedurende les 1 van het programma. Daarnaast staan wij ook stil bij het aspect ‘teleurstelling’ en hoe hier mee om te gaan.

Kinderen voelen onzekerheid. Bij het ene kind zit het meer aan de oppervlakte, bij het andere kind zit het dieper en wordt dit gecamoufleerd middels een afweermechanisme (ook aan de oppervlakte is hier sprake van).

Vanuit de onzekerheid (in de onderlaag) vertonen zij specifiek gedrag, op het ene moment doen zij dit meer dan op het andere moment. Het ene kind vraagt op negatieve manieren om aandacht (bijvoorbeeld de clown in de klas) en het andere kind maakt zich weer onzichtbaar (bijvoorbeeld het zachtaardige, stille en timide meisje waarvan je het niet zou merken als ze afwezig is). Vlak voordat zij dit gedrag inzetten, zijn ze blootgesteld aan een symbolische ervaring en/of persoon. Bijvoorbeeld: kind A heeft een sterk talent voor humor, maar overdrijft dit talent door op ongewenste momenten grappig te doen. Dit doet hij in de hoop dat hij gewaardeerd en erkend wordt door zijn omgeving. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig (gezien het feit dat hij er allang al toe doet) en brengt destructief resultaat met zich mee. Namelijk: kind B en C, waarmee kind A samenwerkt, die zich ergeren aan het gedrag van kind A met conflict als gevolg (beschadiging relaties)

Wij leren de kinderen dat je altijd een keuze hebt om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag. Echter, om op gevoelsniveau te begrijpen waar jij jezelf mee saboteert is het van groot belang eerst geconfronteerd te worden. Speciaal hiervoor zitten er in het programma verschillende elementen verwerkt die de weerstand zullen opwekken (verhoging hersengolven naar 40 Hz gamma golven) om vervolgens doeltreffend te werken aan het creëren van inzicht en, bij een open en nieuwsgierige grondhouding, zelfs datgene te corrigeren (herschrijven van de input naar het onderbewustzijn) waardoor kind A niet met de kop tegen dezelfde muur blijft lopen.

Bovenstaande middels het unieke programma van Joey Kugelmann niet enkel met als mogelijk resultaat dat kinderen hun angsten en onzekerheden overwinnen, maar tevens op een veel hoger niveau zullen presteren, zonder angst om te falen. Deze unieke werkwijze draagt dan ook bij aan de uitzonderlijk hoge eindresultaten van onze WDO Films.

Jazeker! Om de ervaring nog onvergetelijker te maken worden de kinderen ook nog eens met een echte limousine naar de bioscoop gebracht. Bekijk onze promo om een goede indruk te krijgen over wat WDO Movies inhoudt.

Nee! De filmsterren zijn op uitnodiging al ingeboekt in de zaal!
Enkel de extra fans van de filmsterren dienen een ticket te bestellen.
Deze kunt u makkelijk en snel bestellen via onze winkel.

Direct na uw bestelling ontvangt u van ons een bevestigingsmail. 
Hierin staan de verdere instructies voor het ontvangen van uw tickets of dat uw reserveringsbewijs uw toegangsbewijs is.

Mocht u de mail niet hebben ontvangen controleer dan ook even uw Spam, reclame, ongewenst en overige mappen! Kunt u uw tickets alsnog niet vinden? Neemt u dan gerust weer even contact met ons op.

De première’s vinden op een maandag, of dinsdagmiddag plaats om 16:30 (uitzonderingen daargelaten).
De filmsterren worden om 16:15 op de afgesproken plek verwacht vanwaar zij met de limousine naar de bioscoop worden gebracht.

Ik hoop jullie snel te zien!

WDO´er Regio Noord-Holland

Bezorgd dat u niet in staat bent om de kosten te dekken?
WDO Movies is aangesloten bij meerdere cultuur instanties en meedoen passen. Benader uw lokale organisatie / instantie.
Zijn wij (nog) niet aangesloten? Benader ons, dan zullen wij contact zoeken met de desbetreffende organisatie / instantie.